Mijil


Mijil iku tegesé lair utawa metu. Ing jajaran tembang macapat, Mijil umumé diselehké ing ngarep. Saben pada, tembang iki ana enem gatra (larik), kanthi guru wilangan lan guru lagu :

  • 10-i, 6-o, 10-é, 10-i, 6-i, 6-u

Mijil iku Ateges wis lair lan jelas priya utawa wanita

    Tuladha:

    1. Mijil ing donya siniwi ratri
    2. Kabeh durung katon
    3. Amung anjali soca ing tembé
    4. Lelaku alon siniji-siji
    5. Nunggu mring wartaning
    6. Sesotya satuhu

    Bagi yang ingin mendengarkan atau mengunduh MP3 Mijil silahkan Download dibawah ini »

    • Sekar Macapat – Mijil Gagadwaspa Slendro Miring » Download
    • Sekar Macapat – Mijil Pelog Nem » Download

    Berikan Balasan

    Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

    Connecting to %s