Cerita Pendek (Bahasa Jawa)

Posted: Januari 27, 2011 in Artikel

BONSAI

Wis meh sedina Drajat nunggu Rista, bojone sing arep nglairake. Bola-bali Drajat ke­prungu sambat lan jeritane bojone sing nembe berjuang ngliwati maut. Kanggo nylimur pikire sing ora karuwan, Drajat nyoba ngobrol karo wong sing uga nunggu ana ing rumah bersalin kuwi. Nanging mbuh ngapa, apa wae sing dadi bab rem­bugane, kabeh kaya ora mathuk. Pikire Drajat tambah ora karuwan, deweke ban­jur wira-wiri kaya wong linglung. Saya cetha menawa saiki Drajat lagi ora kepenak ati.

“Adhuh, aku ora kuwat!”

Drajat kaget.  Krungu sambate Rista, Drajat kaya ditangekake saka ngimpi sing ala. Drajat banjur kelingan ana ing wayah sore nalika Rista kandha menawa dhewe­ke mbobot. Krungu mangkono Drajat ban­­jur mbopong Rista, dirangkul lan di ambungi. Sedina wutuh Drajat mesam-mesem dewe..

Read More»»

ORA KAGODHA

Anggone  nyambut   gawe dadi tukang becak wis suwe banget, wiwit manten anyar nganti nduwe anak papat. Isih diayahi kanthi rasa tanggung jawab sarta ora nduweni rasa aras-arasen babar pisan. Kanggone Durasim, kendharaan rodha telu kuwi wis dianggep kaya dene sawah sing wulu pametune kanggo ngu­ripi anak bojo mben dinane. Satemene biyen tau banting stir bakulan pitik  sing ora patiya rekasa. Ning jebul malah kerep rugi. Mbomenawa wae pancen wis ditak­dirake dening sing ngecet lombok ma­nawa garis uripe  kadidene tukang mancal becak.

Dina kuwi isih jam sepuluhan nanging  panase wis krasa sumelet. Karo methang­krong neng ndhuwur becake, bola-bali Durasim ngelapi raine sing gemrobyos nganggo andhuk cilik kang dikalungake gulu. Durasim ajeg mangkal neng pra­patan ringin kembar…

Read More»»

SEPURE WIS MANGKAT

AKU nyawang arloji, jam 10 kurang limang menit. Saka speakere stasiun Tawang, Semarang keprungu lamat-lamat lagune Sony Jozh.  Ora rinasa eluhku tumetes. Tembang kang mentas tak rungu mau  malah njejuwing rasa pangrasaku. Kaya lagi nyemoni apa kang tak lakoni saksuwene iki. Gawang-gawang  ing mripatku lelakon seminggu kepungkur  ing stasiun iki ya ing kursi kang saiki tak lungguhi. Lelakon kang  njalari ati kang sasuwene aku bebojowan mati dadi urip maneh.

Anggonku bebojowan cukup suwe nanging durung kaparingan momongan. Sepining batinku saya ngambar-ambra awit saploke ningkahan arang kadhing kumpul bojo merga dipisahake dening jarak..

Read More»»

About these ads
Komentar
  1. alvian mengatakan:

    Crito ooppoo iikkii ..
    ke-pendek ‘en.

  2. den bagus mengatakan:

    SENG RODOK DOWO THOYO….

  3. noumbut mengatakan:

    terima kasih saya beruntung soal.e qw bsa ngerjakan tugas bhs.jawa aq dg mudah

  4. @dinni_ella mengatakan:

    ya ampun ,, pendek sih pndek . tpi gag jga kya gni kalik

  5. feby mengatakan:

    ada cerita hewan ngaa ? tentang bahsa jawa

  6. nisa anag sholehah mengatakan:

    ceritaxa kok pendek bnget sich???

  7. gabriel janson mengatakan:

    blog walking

  8. hani mengatakan:

    menurut saya ini malah kepanjangan.. btw ada cerita jawa yang pake tulisan jawa nggk ?

  9. rizqi mengatakan:

    seng lucu ana ora??

  10. angel mengatakan:

    apik2 buanget’s

  11. jonathan deo fervaiy mengatakan:

    mohon ceritanya lebih lengkap lagi

  12. anitaezpero mengatakan:

    crita’a xx pendex skali sich??????????

  13. laras sari mengatakan:

    thankyou..^-^

  14. argenda gilang mengatakan:

    msk cma segini doang
    gak puassss donggggggg

  15. Anggraenidwia mengatakan:

    Nggak pendek._.kan ada tulisan “read more” nya di klik aja

  16. eva mengatakan:

    yoh kok sak mono tok pegel aku busssssssssssssssszzzzzzzzzzzzziiiiiiiiiiiiittttttttttttttttdddddddddddd

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s