Kembang Mlathi


KEMBANG MLATHI

Tronthong-tronthong bang-bang wetan
Wis katon. wayah subuh wis tumeka
Ana embun gumantung godhong. putih bening
Hawane esuk isih atis. adhem tentrem

Ing latar omah kembang mlathi mekar
Ambu wangine sumebar. werna putihe
Katon endah ana mataku

Dakjupuk kembang mlathi
Dakronce dawa dadi kalung
Kanggo kalung ulang taune Ibuku
Ing dina iki. aku percaya Ibu mesthi
Katon ayune edi peni. aku percaya
Ibu mesthi bakal gumuyu

Canggu, 2003 (geguritan, Aming Aminoedhin)

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s