Layang Saka Ibu


LAYANG SAKA IBU

Kutha surabaya ndadekake kowe lali
Marang kuthamu dhewe ngawi
Sing saben malem setu legi
Nanggap wayang ana pendhapa bupati

Kowe mono bocah sing seneng
Penekan ana wit-witan wetan omah
Ngundhuh dhondhong utawa pelem
Karo nembang ‘gajah-gajah’

Kadhangkala mbokya muliha
Cerita babagan rejeki sing tumpah-ruah
Kanggo budhal menyang Mekkah

Kutha surabaya ndadekake kowe lali
Kayadene laline wong kang nepi
Sabanjure, dina kuwi uga aku mulih
Menyang kutha ngawi, mumpung
Isih ana wektu. mumpung isih bisa mlayu

Ibu aku mulih, mesthi ora gawa impenmu

Surabaya, 1999 (geguritan)

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s