Nelayan


NELAYAN

Prau kang diombang-ambingake ombak segara
Praune nelayan golek iwak, ngupaya upa
Nglabuhi urip ing donya

Lakune prau wis ora jejeg maneh, ombake banter
Praune oling nanging ora nggoling

Nelayan kuwi ora wedi
Amarga angin lan ombak segara kuwi
Wis dadi kancane saben dinane

Uripe wis disumendhekake ana segara
Urip lan pati ngono wis pinesthi
Marang Gusti, kandhane
Nelayan kuwi

Sidoarjo, 2003 (geguritan, Aming Aminoedhin)

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s