Padhang Mbulan


PADHANG MBULAN

Ana desaku canggu wengi iku
Padhang mbulan madhangi pelataran
Bocah-bocah padha dolanan ana latar
Jamuran, dhelikan, lan gobaksodoran

Bocah-bocah iku wis lali marang sinaune
Lali marang film kartun ing televisi
Sing saben dinane didelok karo ibune
Uga nganti lali mangan lan ngombe

Padhang mbulan ana desaku
Katon endah lan asri, krana ana lintang-lintang
Gumebyar abyor madhangi bocah
Dolanan gobaksodor nganti wengi

Canggu, 2003 (geguritan, Aming Aminoedhin)

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s