Nalika Gunung-Gunung Neges


NALIKA GUNUNG – GUNUNG NEGES

 

gunung-gunung kang padha pating jenggeleg

aweh pitakon marang wit-witan ana sawah lan tegalan

wit pari, tela, jagung, kacang padha ora bisa jawab

amarga padha ora ngerti apa makna pitakone gunung

 

apa sebabe gunung didhuwurke

luwih tinimbang panggonan liyane ing jagad

kepara nganti ngaras langit

 

pitakonan kang angel dijawab

angin wae ora ngerti

apa maneh sato kewan lan para manungsa

 

sing bisa mangerti amung barang kang

kasimpen ing dasar bumi, kang ora kasat mripat

tansah anteng lan ajeg

ngangsu banyu ngliwati wot rambut kang dibelah pitu

 

mbokmanawa gunung-gunung kuwi

kanggo ancik-ancik para satriya

nggoleki sukmane kang mabur

digawa para widadari

 

 

Jakarta, pertengahan Maret & 7 April 2001

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s