In Memoriam Mbah Marijan


In Memoriam Mbah Marijan

Simbah……

Ragamu kang rosa saiki wis sirna

linebur ing hawa kang tan kinira ing janma

Simbah……

Ragamu kang rosa tan kuwawa

nandhingi santosaning Merapi….

kang krodha anggegirisi

Simbah….

Saupama ndika isih rosa

mesthi bisa crita, ngendika,

mbabar wewadi Gunung Merapi….

Simbah…….

emane ndika ora padha

kadi dene Nabi Ibrahim

kang ora tumama kridhaning dahana

Simbah…….

sanajan ndika wis koncatan nyawa

Aku tansah ndedonga

sanadyan ragamu wis musna

mugia imanmu tetep rosa……

rosa ngadhepi bebaya

rosa ngadhepi dalan-dalan swarga

sanadyan tanpa raga……..

sugeng tindak Mbah…….

Mugiya entuk dalan padhang…….

(nn, Kalisalak, 28 Oktober 2010)

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s