Jaman Kalabendu


JAMAN KALABENDU

Dening M Abdullah Faqih

 

Ing tengah wengi,

Cahyane rembulan kang cemlorot

Manungsa sing wis melu owahe jaman

Kang padha rame-rame,

Ngumpul ing lampu kerlap-kerlip?

Vodka kang dadi ombene,

Sabu-sabu sing dadi camilane

            Apa bener?

            Iki sing jenenge globalisasi?

            Wong sing padha lali marang bebener

            Budaya kearifan sing padha ditinggalna

            Wong wadon nganggo bikini,

            Ing pawiyatan dianggep lumrah

            Gusti…Gusti…??

Lakune manungsa ing jagading pewayangan,

Wis padha salah kaprah

Praupane manungsa,

Nanging lelakone kaya kewan!

Akeh Fir’aun, Khorun, Abu Jahal, lan Hitler

Sing padha lair ing Jaman Kalabendu

            Gusti Kang Maha Welas Asih…..

            Punapa menika ingkang diarani Jaman Kalabendu?

            Manungsa ingkang kesupen,

            Marang dhawuhe nur Muhammad?

Iki dudu jaman kemajuan….??

Nanging Jaman Jahiliyah….??

Gusti….Gusti….*

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s