Layang Kapang saka Paran


Layang Kapang saka Paran

 

Kagem : Mas Marjuki

Apa sabenere urip iki, pitakonku lan pitakonmu

nalika aku lan sliramu tukar pikiran

adu panemu

katresnan iku suci jaremu

nanging aku durung sapanemu

Ayo munggah gunung Lima

aku eling pangajakmu ing sawijining dina

aku mung ngguyu

marga aku lagi nglabur sungapan Barehan

banjur katekan wulung ketiga aweh pawarta

ing pereng Napas ana kang ngrangu

Urip iki pancen aneh, panemuku lan panemumu

ing pethiting wengi lintang-lintang sumunar

rembulan seprapat ninggal tugase

mendhung putih nggawa tengara mangsa

jinaragan pepisahan kang kudu kaujudi

Saiki aku lan sliramu dadi seksi

ngugemi janji lan prasetya

ing pethit Grindulu nate dakgurit prasasti

ing pereng Napas tepase Buwana Keling

ngugemi yen pepesthen mono kodrating Gusti.

sowang-sowang sumitra (nn)

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s