Mbah Marijan


Mbah Marijan

Sugeng tindak mbah Marijan

Mugi-mugi amalipun katampi dening Gusti

Datan perduli kabeh padha ngungsi

karo wedhus gembel uga ora wedi

murkaning ancala tetep ditataki

simbah tetep nyekel janji

ngemban jejibahan ngreksa arga Merapi

nganti tumekaning titi wanci

Mas Penewu Suraksaharga

abdi dalem kang prasaja

saiki wus muksa

wus kapapag dening wedhus gembel

nalika sujud wingi sore

jiwa prawirane mbah Marijan

bisa kanggo patuladhan

dening para kawula mudha

ngayahi jejibahan kudu nganggo pangrasa

ora amung golek rajabrana

omah gendheng ing pinggir kali

abot entheng kudu dilakoni

 

(SMA Muhi Magelang, Oktober 2010)

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s