Sidane Mati Tenan


SIDANE MATI TENAN

Dening Pablo Wijayaning Warsito

 

Sidane mati tenan..

Merga urip wis ora ketulungan

Kaya-kaya pancen ora antuk pitulungan

Malah-malah mung digawe dolanan

            Sidane mati tenan…

            Sing neng kana padha gegojegan

            Sengkut mikir babagan kadonyan

            Nuju tuhu endahe kamulyan

            Wis kebacut ora eling liyan

            Mung wae sok-sok nulung, yen wayah arep pilihan

Sidane mati tenan…

Nanging pancen ora bisa nyalahake ndhuwuran

Godhong ringin wis nyebar awut-awutan

Krenyepe lintang sing sumunar wanci awan

Sapi-sapi padha lumaku ngetan,

Kamangka, kulon nyata-nyatane dalan kabecikan

Dalan sing nuju endahe kamulyan

            Sidane mati tenan…

            Merga wis padha lali karo piwulangan

            Merga wis padha seneng ngrangkul larangan

            Apus krama kanggo nyandhing kamulyan

Sidane mati tenan…

Ora dhuwuran ora ngisoran

Wis ora bisa nyawiji sak setelan

Kaya dene busanane Pangeran

Nalika jaman durung edan?

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s