Tekane Panggurit


Tekane Panggurit

Wanci bengi kang dakgoleki

Rasaning ati pengin meruhi

Tekane panggurit kang gawe kedhere wiyati

Mas Sumono sing dak anti

Rasaning pepuji ana ing pinggire pati

Merjayani rasa sing dakgawa mati

Watu gedhe kang kakikis lambe

Rasaning pikir kaya dene tirta milir

Mlipir ana ing pinggire petir

Uripku kaya dene pela-pelu

Kang ngenteni tekane lembu

Nyesep getih kang wening

Mlebu ana ing sajroning kalbu

Mateni watu kang gawe utekku buntu

Tekamu kaya dene mbulan sing padhang

Nyunari sing butuh pepadhangan

Miyaki alang-alang sing dadi pepalang

Nutupi jurang sing dadi alangan

(Imam Khotib Utomo)

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s