Tresnaku Marang Sliramu


Tresnaku Marang Sliramu

Cah ayu sing dak antu-antu

Tresnaku marang sliramu ora bakal layu

Kayadene bagaskara kang tansah setya marang manungsa

Cah ayu sliramu nate janji

Bebarengan semburate sunare rembulan kang lagi ndhadhari

Ing ngisore wit trembesi sliramu ngudal janji

Aku ora bakal lali

Wengi kang sepi iki mbulane ndhadhari kayadene pitung sasi sing wis dak liwati

Cah ayu? Ing endi sliramu……..

Apa wis lali  janjimu marang aku

Tresna kang suci nganti kagawa mati

Apa pancen sliramu wis lali marang aku?

Ing grumbul-grumbul dak piyaki lan dak goleki

Ing gumuk, ing gunung sliramu dak luru,nanging ra ketemu

Ing sanjerone impen-impen wengi sliramu dak turut

Ing tengahing samodra  sliramu dak slulupi lan dak gogoni

Nganti ing kali cilik, awir-awir tak wolak-walik mung agawe kecelik

Jebule sliramu katut ombak kang endah

Banjur kagawa ing tengahing lendhut

Nggapyuk lan cekelan kanthi raket ana ing mutiara sacuwil

Cah ayu……………

Tibake tresnamu mung semono

Cethek, kaya watu padhas ing kali

Gapuk,kaya wit randhu sing garing

Aku mung bisa nyawang kahananmu kanthi luh mbrebes mili

Pancen aku dudu turune emas berlian utawa mutiara

Aku mung bangsane “ watu padhas” ing dalan-dalan kang tan ana regane

 

(Hadi Pamungkas)

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s