Asmarandana


Tembang Asmarandana umume kanggo wong sing lagi gandrung kapirangu. Yen dideleng wantah, Asmarandana dijupuk seka asmara kang artine tresna, lan dahana kang artine geni. Mula saka kuwi, Asmarandana isine wuyung lan samubarang kang magepokan karo tresna.

Asmarandana ugo Ateges rasa tresna, tresna marang liyan (priya lan wanita lan kosok baliné) kang kabèh mau wis dadi kodrat Ilahi.

Metrum: Asmarandana diracik saben pada (bait) ana 7 gatra (larik).

  • 8-a, 8-i, 8-é, 8-a, 7-a, 8-u, 8-a.

Tuladha

Gegaraning wong akrami
Dudu bandha dudu rupa
Amung ati pawitané
Luput pisan kena pisan
Lamun gampang luwih gampang
Lamun angèl, angèl kalangkung
Tan kena tinumbas arta

Aja turu soré kaki
Ana Déwa nganglang jagad
Nyangking bokor kencanané
Isine donga tetulak
Sandhang kelawan pangan
Yaiku bagéyanipun
wong welek sabar narima

Bagi yang ingin mendengarkan atau mengunduh MP3 Asmarandana silahkan download dibawah ini »

  • Sekar Macapat – Asmarandana Kasepuhan Slendro Miring » Download
  • Sekar Macapat – Asmarandana Pelog Barang » Download
Komentar
  1. Indrasmaya mengatakan:

    Wah matur nuwun mas Arif, dene taksih wonten pinyantun nem-neman ingkang tansah nguri-uri kabudayan jawi. Mugi-mugi taksih kathah generasi muda ingkang taksih tresno budoyo kito mas, supados tansah lestantun.
    Kulo nggih remen sanget kabudayan jawi nanging taksih kirang kawruh saha informasi, pramilo maturnuwun sanget.

    Indras

  2. Dandun mengatakan:

    matur nuwun…sip

  3. ahmad dian farid mengatakan:

    golek tugas bingungi wong ae iyy” ….. ngeke’i tugas sng gmpang lk kna’ lech …..

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s