Gambuh


Gambuh iku sajinising sekar madya, Gambuh iku Saka tembung jumbuh / sarujuk kang ateges yèn wis jumbuh / sarujuk njur digathukaké antarane priya lan wanita sing padha nduwèni rasa tresna mau, ing pangangkah supaya bisaa urip bebrayan.

Tembang Gambuh mbok menawa pancèn kebak ing pitutur. Pitutur kang nggiring manungsa supaya éling marang tumindak-tumindaké. Manungsa dielingaké yènta kabèh tingkah polah manungsa iku ana akibaté. Adigang, adigung, adiguna, bakal nyilakakaké urip manungsa sing duwé patrap kaya mangkono iku.

Tuladha:

Sekar gambuh ping catur
Kang cinatur
Polah kang kalantur
Tanpo tutur katulo-tulo katali
Kadaluwarso katutur
Katutuh pan dadi awon

Bagi yang ingin mendengarkan atau mengunduh MP3 Gambuh silahkan Download dibawah ini »

  • Sekar Macapat – Gambuh Slendro Manyuro »  Download
  • Sekar Macapat – Gambuh Buminatan Pelog Barang » Download
  • Sekar Macapat – Gambuh Pelog Nem » Download
  • Sekar Macapat – Gambuh 01 » Download
  • Sekar Macapat – Gambuh 02 » Download
  • Sekar Macapat – Gambuh 03 » Download

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s